Het kan frustrerend zijn als je er alles aan doet om af te vallen, maar het niet lijkt te werken. Er zijn echter verschillende redenen waarom dit kan gebeuren. In dit artikel zullen we een aantal van deze redenen bespreken en wat je eraan kunt doen. Het afvallen lukt niet, hoezo?

Je eet te veel calorieën

Het meest voor de hand liggende probleem is dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Om af te vallen moet je een calorie-tekort creëren. Dit betekent dat je minder calorieën moet eten dan je verbrandt. Om te weten hoeveel calorieën je nodig hebt, kan je gebruik maken van een online calculator die je een indicatie geeft van het aantal calorieën dat je per dag nodig hebt.

Je beweegt te weinig

Een andere reden waarom afvallen niet lukt, kan zijn omdat je te weinig beweegt. Naast het minderen van calorieën is het belangrijk om voldoende te bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om het aantal calorieën dat je verbrandt te verhogen. Probeer minimaal 30 minuten per dag matig intensief te bewegen.

Je eet te veel suiker

Suikerrijke voeding en dranken kunnen een reden zijn waarom afvallen niet lukt. Suikerhoudende voedingsmiddelen bevatten veel calorieën en bevatten vaak weinig voedingsstoffen. Daarnaast zorgt suiker voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waardoor je snel weer honger krijgt. Probeer suikerrijke voedingsmiddelen te vervangen door voeding met complexe koolhydraten en voedingsvezels, zoals groenten, fruit en volkorenproducten.

Je eet te weinig eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor het behoud van spiermassa en helpen je om je langer vol te voelen. Als je te weinig eiwitten eet, kan dit een reden zijn waarom afvallen niet lukt. Probeer eiwitrijke voedingsmiddelen toe te voegen aan je dieet, zoals kip, vis, eieren en bonen.

Je slaapt te weinig

Een goede nachtrust is belangrijk voor het behouden van een gezond gewicht. Als je te weinig slaapt, kan dit leiden tot hormonale veranderingen die je eetlust kunnen vergroten en het moeilijker maken om af te vallen. Probeer daarom minimaal 7 uur per nacht te slapen.

Conclusie

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom afvallen niet lukt. Het is belangrijk om kritisch te kijken naar je voedingspatroon, beweging en slaapgewoonten. Door kleine veranderingen aan te brengen in je leefstijl en je calorie-inname te verminderen, kan je al snel resultaten zien en uiteindelijk je streefgewicht bereiken.

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (MAN)

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (VROUW)

Wil jij spiermassa opbouwen? Klik dan hier (M/V)