Als je op zoek bent naar een ontbijt dat je energie geeft en je lichaam voorziet van de benodigde voedingsstoffen, dan is een ontbijt met veel eiwitten een goede optie. Eiwitten zijn namelijk belangrijk voor het opbouwen en herstel van spieren en helpen bij het verminderen van hongergevoelens. Hieronder vind je enkele ideeën voor een ontbijt met veel eiwitten.

eiwitten

Eieren

Eieren zijn een uitstekende bron van eiwitten en kunnen op verschillende manieren bereid worden. Je kunt bijvoorbeeld gekookte eieren, een omelet of een scramble maken. Voeg groenten als spinazie, paprika en ui toe voor nog meer voedingsstoffen.

Hüttenkäse

Hüttenkäse is een vetarme en eiwitrijke optie voor het ontbijt. Je kunt het eten als ontbijt op zichzelf of het mengen met bessen en granola voor een smakelijk en gezond ontbijt.

Pannenkoeken van Proteïne-Poeder

Pannenkoeken van proteïne-poeder zijn een snelle en eenvoudige manier om eiwitten toe te voegen aan je ontbijt. Mix een schep proteïne-poeder met wat water en bak vervolgens de pannenkoeken. Voeg fruit, noten of ahornsiroop toe voor extra smaak.

Yoghurt met Noten

Yoghurt is een andere goede bron van eiwitten en kan gemakkelijk worden aangevuld met noten, granola en fruit. Kies voor een volle variant voor nog meer voedingsstoffen en verminderd hongergevoel.

Conclusie

Een ontbijt met veel eiwitten is de perfecte start van je dag. Het geeft je energie, ondersteunt spieropbouw en helpt bij het verminderen van hongergevoelens. Probeer één van de bovenstaande ideeën uit en begin je dag vol energie!

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (MAN)

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (VROUW)

Wil jij spiermassa opbouwen? Klik dan hier (M/V)