incline benchpress

De incline benchpress is een krachttraining oefening die je uitvoert met een stang en gewichten. Dit is een van de meest populaire krachttraining oefeningen, vooral onder mannen. Deze oefening is gemaakt om de borstspieren, schouders en triceps te trainen.

Hoe voer je de incline benchpress uit?

De incline benchpress uitvoeren is eenvoudig. Begin eerst met het instellen van de bank op een hoek van 45 graden. Ga liggen op de bank, je bovenlichaam en hoofd moeten op de bank rusten. Neem vervolgens de stang vast en houd deze vlak boven je borst. Breng de stang naar beneden tot ongeveer je borst, duw vervolgens de stang omhoog tot boven je schouders. Herhaal deze oefening.

Welke spieren train je met de incline benchpress?

De incline benchpress train je voornamelijk de borstspieren, schouders en triceps. Voor een goede borstspier stimulatie, is het aan te raden om de stang naar beneden te brengen tot je borst. Dit zal helpen om meer bloed naar de borstspieren te sturen.

Waarom is de incline benchpress zo populair?

De incline benchpress is zo populair vanwege zijn effectiviteit en eenvoud. Als je deze oefening regelmatig uitvoert, zal je veranderingen in je borstspiergrootte zien. Ook is het een goede oefening voor je schouders en triceps. De oefening kost ook niet veel tijd. Je kunt de oefening in ongeveer 20 minuten uitvoeren. Dit varieert uiteraard per persoon.

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (MAN)

Wil jij deze zomer droog gaan? Klik dan hier (VROUW)

Wil jij spiermassa opbouwen? Klik dan hier (M/V)